Mijn favorieten

Ik zoek een huurwoning!

Het is vaak lastig om een huurwoning te vinden.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen sociale huurwoningen en huurwoningen in de vrije sector. Bij een sociale huurwoning mag de huur niet hoger zijn dan een bepaald bedrag per maand. In 2022 is dat bedrag € 763,47. Daarnaast wordt er rekening gehouden met uw inkomen. De inkomensgrens voor een eenpersoonshuishouden bedraagt maximaal € 40.675 en maximaal € 45.014 voor een meerpersoonshuishoudens. U kunt contact opnemen met een woningcorporatie om er achter te komen of u in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. Woningcorporaties mogen jaarlijks maximaal 15 procent van de woningen verhuren aan mensen met een hoger inkomen. U kunt ook een sociale huurwoning vinden bij een particuliere verhuurder, bijvoorbeeld bij een makelaar. Particuliere verhuurders hoeven zich niet aan een de inkomensgrens te houden.

U kunt ook huurwoningen vinden in de vrije sector. Deze huurprijzen liggen maandelijks boven de € 763,47. Hoe zorgt u ervoor dat u een goede kans maakt op een huurwoning? Zorg ervoor dat uw documentatie op orde is en stuur deze alvast door naar de verhuurmakelaar alvorens u de woning gaat bezichtigen. Documenten waaraan u onder andere moet denken zijn: geldig identiteitsbewijs, werkgeversverklaring en loonstroken. Als u al een woning huurt is het ook belangrijk om een verhuurdersverklaring te regelen. Daarin staat waar u hebt gewoond en hoe dat ging. Daarin staat bijvoorbeeld dat er elke maand netjes betaald is als dat het geval is.
Het is vaak zinvol om ook bij makelaarskantoren kenbaar te maken dat u een huurwoning zoekt. Zij kunnen u in hun zoekersbestand opnemen en contact met u opnemen als er een huurwoning beschikbaar is.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring