Mijn favorieten

Je huis verduurzamen, dat doe je zo!

Steeds meer mensen hebben de wens meer grip op hun energierekening te krijgen. Met de al maar stijgende gas en elektraprijzen is dat niet zo gek. Ook voor het milieu en klimaat is het goed na te gaan hoe je je huis kunt verduurzamen. Maar waar begin je? Zie jij door de bomen het bos niet meer? Lees dan snel verder.

Afhankelijk van de staat en het bouwjaar van je woning zijn er verschillende acties die je kan ondernemen. Een jaren 30 woning is op een andere wijze gebouwd en geïsoleerd dan bijvoorbeeld een jaren 70 woning. Daarom moet bij ieder type woning specifiek gekeken worden naar wat voor dat huis het beste past om te verduurzamen en kosten te besparen op een energierekening.
Deze 5 stappen helpen je op weg!

Stap 1: Isoleren
Door je woning goed te isoleren valt op relatief eenvoudige wijze snel winst te behalen. Het na-isoleren van het dak is vaak het snelst te realiseren en is zeer efficiënt. Ook kun je kijken naar vloer- en gevelisolatie. Hier bestaan verschillende technieken voor, elk met een ander prijskaartje. Ook het plaatsen van isolatieglas, zoals HR++ of triple glas, is zinvol. Het isoleren van je woning levert niet alleen besparing op in je energiekosten, het zorgt ook nog eens voor een aangenamer binnenklimaat.
Let wel op: vergeet niet te ventileren! Om een gezond binnenklimaat te creëren is ventilatie tevens erg belangrijk.

Stap 2: Gedragsmaatregelen  
Ook met stap 2 kan snel resultaat worden geboekt. Niet alleen door de verwarming een graadje lager te zetten kan winst worden behaald. Denk eens aan ledlampen, een douchecoach of een waterbesparende douchekop.

Stap 3: Wek je eigen energie op
Krijg meer grip op je energiebehoefte en wek zelf energie op met bijvoorbeeld zonnepanelen. Door het plaatsen van zonnepanelen wek je je eigen stroom op en kan je je eigen energiebehoefte en verbruik monitoren.

Stap 4: Verwarmings- en koelinstallatie
Zijn alle voorgaande maatregelen behandeld? Dan kan je nadenken over het plaatsen van een duurzame verwarmings- en koelinstallatie. Een hybride of volledig elektrische warmtepomp kunnen hiervoor een uitkomst bieden.

Stap 5: Domotica
Domotica (slimme apparaten) werken samen met technische installaties en zorgen ervoor dat je slim kan sturen op energiebehoefte en verbruik.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring