Mijn favorieten

Hoe verkoop ik mijn woning?

Stelt u zich voor dat u een woning heeft gevonden waar u graag naar toe zou willen verhuizen. Als u zelf al een woning heeft is het vaak noodzakelijk om eerst uw eigen woning te verkopen. Hoe verkoopt u uw woning? Lees hieronder in 5 stappen hoe u uw woning succesvol kan verkopen.

Stap 1: Verkoopgesprek
U kunt één of meerdere makelaars uitnodigen voor een verkoopgesprek van uw woning. Hierin bespreekt u uw situatie en loopt u samen met de makelaar een rondje door de woning. De makelaar vertelt hierbij wat zijn of haar verkooptactiek is en doet onderzoek naar de verwachte verkoopopbrengst. U kunt aan de hand daarvan kijken of u zich daar in kan vinden.

Stap 2: De voorbereiding om het huis verkoopklaar te maken
Zorg er allereerst voor dat de woning netjes is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vaste deurklinken en dat het schilderwerk in orde is. Vaak maakt de makelaar een verkooptekst op voor de brochure. Hier kan vaak uw eigen inbreng worden toegevoegd. Daarnaast maakt de makelaar zelf ook foto’s van de woning of laat hij/zij een mediabedrijf komen om dit te regelen. Het mediabedrijf verzorgt naast foto’s ook digitale plattegronden, 360-graden foto’s en een video.

Stap 3: De markt op
Als de brochure en alle media omtrent de woning gereed zijn is het tijd om de markt op te gaan. De woning kan worden aangemeld bij een platform zoals Funda waar Nederlands onroerend goed op internet wordt geplaatst. Daarnaast komt de woning ook op de website en de Social Media kanalen van de makelaar te staan.

Stap 4: Een geschikte kandidaat vinden
De makelaar gaat de woning bezichtigingen met potentiële kandidaten. Daarna verzorgt de makelaar de onderhandelingen met de geïnteresseerden, natuurlijk wel in overleg met u! U bepaalt uiteindelijk aan wie de woning wordt gegund. Hierna regelt de makelaar het juridisch proces tot in de puntjes en maakt hij/zij de koopovereenkomst op.

Stap 5: Een geslaagde transactie
Nadat de koopovereenkomst door beide partijen  is ondertekend, is het wachten op de dag van levering bij de notaris. Als de dag aanbreekt is het gebruikelijk om, voordat u naar de notaris gaat, nog een eindinspectie uit te voeren met de makelaar en koper(s). Na de overdracht bij de notaris is het tijd voor bubbels.

Benieuwd naar hoe onze makelaars uw woning succesvol kunnen verkopen? Neem gerust eens contact op met een van onze makelaars. Wij helpen graag! 


 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring