Mijn favorieten

Bezichtigingen in je huis: Do's en Don'ts

Je gaat je huis verkopen. Het vinden van een geschikte en zekere koper en het realiseren van een goede opbrengst is hierbij je doel. Een goede makelaar kan je begeleiden in dit traject en neemt je in principe alles uit handen. Maar, als verkoper speel je zelf ook een belangrijke rol; namelijk het zorgen dat jouw huis er op zijn opperbest uitziet bij het maken van foto’s en tijdens bezichtigingen. In dit artikel geven we je advies over dat tweede.
Hoe zorg je ervoor dat kandidaten zich tijdens een bezichtiging helemaal thuis voelen en niet kunnen wachten de woning zelf in te richten? En wat werkt averechts en maakt kijkers niet happig op het uitbrengen van een (goed) bod op je huis? Laten we beginnen met de don’ts.
Don’t 1: Je huis rommelig achterlaten
Borden op het aanrecht, poetsdoekjes in de gootsteen, handdoeken op de badkamervloer en wc-bril omhoog. Geloof ons, dit draagt niet bij aan het enthousiasme van kandidaat kopers.
Don’t 2: Sterke geuren in je huis
Sla de kaaskraam op de markt met je favoriete sterke kazen een weekje over en laat ook de geurspray en wierrook even voor wat het is. Geurbeleving is iets heel persoonlijks en kan kandidaat-kopers tegenstaan tijdens een bezichtiging.
Hoe moet het dan wel? Deze do’s helpen je op weg:
Do 1: Houd het rustig maar gezellig
Een schoon en opgeruimd huis draagt bij aan een positieve bezichtiging. Dit betekent niet dat alle gezellige en persoonlijke spullen opgeruimd moeten worden. Kandidaat kopers mogen best zien dat er geleefd wordt. Zet een mooie bos bloemen op tafel, leg je sierkussens netjes op de bank en tuinkussens op je tuinset.
Do 2: Werk (kleine) oneffenheden bij
Zit er nog een beschadiging op de muur van de vorige verhuizing of liggen de muurplinten nog steeds in de verpakking op zolder? Grote kans dat dit jou al lang niet meer opvalt. Gebruik een weekend om dit soort dingen aan te pakken en op te frissen. Kleine moeite, groot verschil voor kandidaat kopers die jouw woning voor de eerste keer zien.
Do 3: Ruim de spullen van je huisdieren op
Niet iedereen houdt van huisdieren. Indien mogelijk: ruim de spullen van  je huisdier even op en zet ze na de bezichtiging weer terug.
Natuurlijk maakt een makelaar voorafgaand aan de bezichtiging een rondje om indien nodig de puntjes op de i te zetten. Ben je benieuwd naar meer tips? Bespreek met je makelaar hoe hij / zij jouw woning het beste kan presenteren.


 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring